Evrişimsel sinir ağları CNN'ler (Convolutional Neural Networks-CNN), özellikle görüntü sınıflandırma görevleri için çok uygun olan bir tür derin öğrenme modelidir. Evrişimli katmanlar, havuzlama katmanları ve tamamen bağlı katmanlar dahil olmak üzere birden çok katmandan oluşurlar. Bu katmanlar, bir görüntüden kenarlar ve dokular gibi özellikleri çıkarmak için birlikte çalışır ve bunları görüntüyü önceden tanımlanmış birkaç kategoriden birine sınıflandırmak için kullanır.

Akıllı tarım, tarım sektöründe verimliliği artırmak için teknoloji, veri ve analitik kullanımını birleştiren yeni bir kavramdır. Ürün deseni sınıflandırması, daha iyi yönetim ve daha iyi verim için farklı mahsul türlerinin belirlenmesine yardımcı olabileceğinden bu süreçte önemli bir araçtır. Bu blog yazısında, ürün deseni sınıflandırmasının uzaktan algılama, derin öğrenme ve diğer teknolojileri kullanarak daha akıllı tarıma ulaşmamıza nasıl yardımcı olduğunu tartışacağız.

Süper çözünürlük, tipik olarak derin öğrenme algoritmaları kullanılarak bir görüntünün çözünürlüğünü artırmak için kullanılan bir tekniktir. Amaç, uydu görüntüleri, tıbbi görüntüleme ve daha fazlası gibi çeşitli uygulamalarda yararlı olabilecek düşük çözünürlüklü girdilerden yüksek çözünürlüklü görüntüler üretmektir.

Uzaktan algılama teknolojilerinin kullanımı, tarım arazilerini izleme ve yönetme şeklimizi değiştirdi. Çiftçiler ve araştırmacılar artık, uydulardan, dronlardan ve diğer hava platformlarından veri toplama kapasitesi sayesinde mahsulün büyümesi ve toprak sağlığı ile ilgili daha önce elde edilmesi zor veya imkansız olan bilgilere erişebilirler. Bu blog yazısında, tarımdaki en önemli uzaktan algılama uygulamalarından bazılarına bakacağız.